Inspirerend, innovatief en duurzaam, dat is Scandinavisch design

Scandinavisch design

Ontzettend blij dat ik een blog mag schrijven over één van mijn favoriete onderwerpen, Scandinavisch design. Dit kenmerkend design van bij onze Noorderburen vind je in meubels, decoratie en verlichting. Maar ook in je dagelijkse leven kan je de Scandinavische visie toepassen.

Rust, eenvoud en functionaliteit

De Scandi sfeer doelt op rust, eenvoud en functionaliteit via strakke vormen & lijnen en natuurlijke materialen, houtsoorten & texturen.

Neutrale kleuren en wittinten zorgen voor een strakke en frisse look die licht, luchtig en helder is.

Het ontstaan van dit gezellig lichtrijk interieur vindt zijn oorsprong in de lange donkere winters met  korte dagen in het Hoge Noorden waar zo extra positieve energie en een gezond en prettig gevoel worden gecreëerd.

Scandinavisch design is functioneel en tegelijkertijd decoratief. Deze functionaliteit met een decoratieve twist ontstaat via doordachte ontwerpen en opbergoplossingen in een stijlvol design.

Deze woonstijl streeft hoog comfort na en is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.  Er bestaan heel wat leuke designklassiekers en ook bij Sav & Økse vind je de meest prachtige collectie van tafels, bureaus, banken, stoelen en kasten.  Scandinavisch design en Hollandse nuchterheid gaan er hand in hand.

De meubelen bestaan uit pure materialen van edele houtsoorten en hebben een tijdloos design. Ze stralen minimalisme en ingetogenheid uit.

Scandinavisch design
Bron: de Machinekamer

Inspirerend

Deze stijl ontstond in het begin van de 20e eeuw in de Noord-Europese landen en dan voornamelijk in Denemarken en Zweden omwille van het schaarse natuurlijk licht.

Ondanks de minimalistische esthetiek van deze unieke meubelstukken is er sprake van Scandinavische veelzijdigheid en kun je er dus alle kanten mee op. Om het met de woorden van Leonardo Da Vinci te zeggen ‘Simplicity is the ultimate sophistication’ <Eenvoud is de ultieme verfijning> Laat dit een inspiratiebron zijn voor alles. Voor je woonstijl, je job, je levensvisie…

Een rustiger en eenvoudiger leven scheelt een pak in stress en wat dan overblijft, ligt dicht bij je waarden en dus bij jezelf. Je leven minimaliseren naar de essentie schenkt rust in alles wat je onderneemt. Meer bekomen door het verlangen naar minder… ook in onze huizen werkt dit bevrijdend.

Ook leuk om te lezen: Scandinavisch interieur: wonen in een oase van rust

Innovatief

Vertrekkend vanuit de basiseigenschappen gaan ontwerpers erg grensverleggend en vernieuwend om met hun design en uitvoering. Innovatief is een kernkwaliteit. Vernieuwend denken, nieuwe ideeën invoeren en onderzoekend ingesteld zijn zorgt ervoor dat je snel kansen ziet in plaats van problemen.

Duurzaam

We zijn er ons gelukkig ook steeds meer van bewust dat duurzaamheid belangrijk is. Weg met de wegwerpmentaliteit! De soberheid van Scandinavisch design speelt hier al lang op in. Less is more!

Maar ook sparen voor dat unieke stuk waar je een leven lang plezier van hebt en het kan doorgeven aan de volgende generatie draagt bij tot zorgen voor onze aarde. Steeds meer ontwerpers sluiten zich aan bij de Scandinavische filosofie van ontwerp en productie.

Geen fan van Scandinavische interieurs?

Net door zijn eenvoud zijn deze items prima te combineren met andere woonstijlen zoals Bohemian, Klassiek, Vintage, Industrieel en Japandi.

Tijdloos design, de kracht van Scandinavische design.

Vind de kracht van genoeg en geniet van de kleine, eenvoudige dingen!

Mijn uitdaging als interieurjunkie, maar eveneens alleenstaande mama is het combineren van design- en budgetkoopjes, interieurtrends en nostalgische erfstukken. Samen met mijn passie voor taal, cultuur en mode ondersteund door een sterke quote en tekst, maak ik van mijn instagramfeed graag 1 geheel. Liefde voor schoonheid weegt in alles door. En stiekem droom ik van eventueel een bijjob in de interieurwereld en als contentschrijver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • nieuwsbrief
  • nieuwbrief
  • nieuwsbrief
  • nieuwsbrief
  • nieuwsbrief
  • nieuwsbrief
  • nieuwsbrief
Ben je benieuwd wat Cluttercore is?

We houden je met onze nieuwsbrief om de week op de hoogte van de TOP 3 blogs. Meld je aan en je bent altijd op de hoogte van de beste, meest gelezen en trending blogs van onze wooninfluencers.

Naam(Vereist)